Észak-és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és-kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU2)


Üdvözöljük a "Észak-és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és-kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU2)" című projekt oldalán. Honlapunkon érdekes és aktuális információkat tudhat meg a beruházásról.

Projektinformációk

Projekt címe: Projekt címe: Észak-és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és-kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU2)
Projekt azonosító száma: KEHOP-2.2.2-15-2015-00044
Konzorciumi partner: Építési és Közlekedési Minisztérium
Támogatás mértéke (%-ban): 90.708221 %
Szerződött támogatás összege: 5 668 558 602 Ft A projekt fizikai befejezésének határideje: 2022.05.31.
Záró elszámolás benyújtásának határideje: 2022.06.30.

A projektet Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Északdunántúli Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság, Kulcs Községi Önkormányzata, Pusztaszabolcs Város Önkormányzata, Rácalmás Város Önkormányzata és az Építési és Közlekedési Minisztérium konzorciuma valósította meg.

A projekt Dunaújváros, Pusztaszabolcs, valamint Dunaalmás központú szennyvíz elvezetési agglomerációkat érintette.

A projekt által érintett településeken megvalósult fejlesztések:

• Dunaújvárosi agglomeráció:
Kulcs községben új csatornahálózat került kiépítésre, melynek köszönhetően az összegyűjtött szennyvizet a dunaújvárosi szennyvíztisztító telepre vezetik. Rácalmáson egy átemelő segítségével biztosított, hogy a keletkezett és összegyűjtött szennyviz szintén a dunaújvárosi szennyvíztisztító telepre jusson. Mivel a rácalmási szennyvíztisztító telep működése nem volt gazdaságos és a határértékek túllépése miatt bírságok is nehezítették a szennyvízkezelési és tisztítási feladatok ellátását, így a projekt megvalósulása után, a telep megszüntetésre kerül. Dunaújváros területén, a még nem csatornázott ún. Északi Lakóterület szennyvízelvezetése valósult meg.

• Pusztaszabolcsi agglomeráció:
Pusztaszabolcs a meglévő szennyvíztisztító telep fejlesztésével volt érintett a projektben. A régi műtárgy mellett egy teljesen új tisztító létesítmény készült külön kezelő és szociális épülettel ellátva. A Sport utcában új szennyvíz gerinccsatorna épült. A meglévő hálózaton 35 helyen rekonstrukciós munkát, az A1 jelű átemelő gépészeti felújítását, az A2 jelű átemelő áthelyezését végezték el.

• Dunaalmási agglomeráció:
Dunaalmás külterületén egy teljesen új tisztítótelep épült, mely Almásfüzitő, Dunaalmás és Neszmély települések szennyvízét fogadja. A szennyvíz elvezetéséhez Almásfüzitőn a korábbi egyesített rendszerű csatornahálózat helyett egy új, elválasztó rendszerű szennyvízcsatorna hálózat épült 4927 fm hosszban. Dunaalmás és Neszmély településeken összesen 11640 fm új nyomóvezetéket fektettek le, 3 db új átemelő telepet építettek, a meglévő átemelőket pedig modernizálták és a szivattyú-telepeket a mértékadó árvízszint fölé helyezték. A projekt keretében több mint 200 társasház és egyedi ingatlan kerül csatlakoztatásra a térségben.

EREDMÉNYKOMMUNIKÁCIÓS KIADVÁNY >

TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY A PROJEKT INDULÁSAKOR >