Észak-és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és-kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU2)


Üdvözöljük a "Észak-és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és-kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU2)" című projekt oldalán. Honlapunkon érdekes és aktuális információkat tudhat meg a beruházásról.

Projektinformációk

Projekt címe: Projekt címe: Észak-és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és-kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU2)
Projekt azonosító száma: KEHOP-2.2.2-15-2015-00044
Konzorciumi partner: Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
Támogatás mértéke (%-ban): 90.708221 %
Szerződött támogatás összege: 5 668 558 602 Ft A projekt fizikai befejezésének határideje: 2022.05.31.
Záró elszámolás benyújtásának határideje: 2022.06.30.

A projektet Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Északdunántúli Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság, Kulcs Községi Önkormányzata, Pusztaszabolcs Város Önkormányzata, Rácalmás Város Önkormányzata és az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciuma valósította meg.

A projekt Dunaújváros, Pusztaszabolcs, valamint Dunaalmás központú szennyvíz elvezetési agglomerációkat érintette.

A projekt által érintett településeken megvalósult fejlesztések:

• Dunaújvárosi agglomeráció:
Kulcs községben új csatornahálózat került kiépítésre, melynek köszönhetően az összegyűjtött szennyvizet a dunaújvárosi szennyvíztisztító telepre vezetik. Rácalmáson egy átemelő segítségével biztosított, hogy a keletkezett és összegyűjtött szennyviz szintén a dunaújvárosi szennyvíztisztító telepre jusson. Mivel a rácalmási szennyvíztisztító telep működése nem volt gazdaságos és a határértékek túllépése miatt bírságok is nehezítették a szennyvízkezelési és tisztítási feladatok ellátását, így a projekt megvalósulása után, a telep megszüntetésre kerül. Dunaújváros területén, a még nem csatornázott ún. Északi Lakóterület szennyvízelvezetése valósult meg.

• Pusztaszabolcsi agglomeráció:
Pusztaszabolcs a meglévő szennyvíztisztító telep fejlesztésével volt érintett a projektben. A régi műtárgy mellett egy teljesen új tisztító létesítmény készült külön kezelő és szociális épülettel ellátva. A Sport utcában új szennyvíz gerinccsatorna épült. A meglévő hálózaton 35 helyen rekonstrukciós munkát, az A1 jelű átemelő gépészeti felújítását, az A2 jelű átemelő áthelyezését végezték el.

• Dunaalmási agglomeráció:
Dunaalmás külterületén egy teljesen új tisztítótelep épült, mely Almásfüzitő, Dunaalmás és Neszmély települések szennyvízét fogadja. A szennyvíz elvezetéséhez Almásfüzitőn a korábbi egyesített rendszerű csatornahálózat helyett egy új, elválasztó rendszerű szennyvízcsatorna hálózat épült 4927 fm hosszban. Dunaalmás és Neszmély településeken összesen 11640 fm új nyomóvezetéket fektettek le, 3 db új átemelő telepet építettek, a meglévő átemelőket pedig modernizálták és a szivattyú-telepeket a mértékadó árvízszint fölé helyezték. A projekt keretében több mint 200 társasház és egyedi ingatlan kerül csatlakoztatásra a térségben.

EREDMÉNYKOMMUNIKÁCIÓS KIADVÁNY >

TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY A PROJEKT INDULÁSAKOR >